Het Sauerland actief verkennen vanuit Blokhuis Winterberg

Vanuit de vakantiehuizen van Blokhuis Winterberg loopt u zo de natuur in. Geniet van een heerlijke wandeling door vers krakende sneeuw. In de herfst zijn er de herfstkleuren van het bos. In de zomer is het nieten in de de zonnige heuvels. Een pittige fietstocht door een afwisselend landschap, met korte maar soms steile klimmetjes. Skiën of snowboarden in één van de gezelligste skigebieden van Europa. Zwemmen in het heldere water van de Diemelsee. Het Sauerland heeft het hele jaar door, en voor iedereen, wat te bieden. En vanuit onze vakantiehuizen heeft u een mooi gedeelte van het Sauerland binnen handbereik.

Winterberg wordt gezien als dé plaats voor de wintersporter in het Sauerland en dit vakantiehuis is een ideaal uitgangspunt voor een wintersportvakantie. Maar behalve Winterberg, heeft het Sauerland nog veel meer kleinere en grotere ski-gebieden, zoals dat in Willingen.

Skipistes op 2 km vanaf Blokhuis Winterberg

Er zijn in Winterberg diverse skigebieden met een totaal van 40 km piste, variërend van "gemakkelijk tot moeilijk". Praktisch alle pistes zijn voorzien van sneeuwkanonnen, waardoor er toch geskied kan worden als er geen sneeuw ligt. Er kan op diverse pistes zelfs 's avonds geskied worden.

Wanneer u eens een ander gebied wilt uitproberen: ook de skigebieden van Willingen liggen vlakbij, op ongeveer 15 km afstand. Willingen is onder Nederlanders iets minder bekend dan Winterberg, maar het aantal skipistes en liften is vergelijkbaar met Winterberg. Ook hier zijn sneeuwkanonnen en dus zeer sneeuwzeker.

Vanaf huis Tulp van Blokhuis Winterberg zijn de dichtstbijzijnde pistes al te vinden op twee kilometer afstand in Küstelberg. Hier is tevens ski-verhuur en beginnen diverse loipes voor het langlaufen. Het is slechts 1 helling, maar wel met verschillende moeilijkheidsgraden. Er is een babyweide, een les helling, een stuk blauw en bovenin een stuk rood. Deze helling is een stuk rustiger dan de drukke pistes in Winterberg. Een aanrader voor skiles voor kinderen! https://aktiv-im-sauerland.de/skischule/skigebiet-schlossberg/

Langlaufen in het Sauerland

Voor langlaufers zijn er diverse loipes. Rond om de 'Kahler Asten' ligt een prachtig langlaufgebied met 120 km met elkaar verbonden loipes. Ook vlakbij onze blokhuizen, in Küstelberg, is de start van een mooi langlaufgebied.

Gebruik de vakantiehuizen van  Blokhuis Winterberg als uitvalsbasis voor een golfvakantie.

Het prachtige heuvelachtige landschap van het Sauerland leent zich uitermate goed voor een dagje golfen. Er zijn verschillende soorten golfbanen, van golfclubs tot familiebanen met mini- en midgetgolf. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin. Bij de golfclubs zijn gasten welkom, alle materialen zijn te huur en er kan ook beginnersles worden genomen. 

Winterberg

Golfclub Winterberg

Willingen

Avontuurlijk midgetgolf bij het viaduct: recreatiepret voor de hele familie! Op 16 banen, net zoals bij midgetgolf, moet de bal met zo weinig mogelijk slagen in het putje. Toch leert u hier een volledig nieuwe dimensie van het golfen kennen. De baan is uniek in Duitsland en werd speciaal voor Willingen ontworpen.

Info Toerist Informatie Willingen Am Hagen 10 34508 Willingen Tel.: +49 (0)5632 40 11 80 Fax: +49 (0)5632 40 11 50

Brilon

Het golfcomplex bestaat uit een royale, zeer verzorgde 9-holes-golfbaan, gelegen in een natuurlijk aangelegd parklandschap met heuvels, struiken, boomgroepen en waterpartijen. De fairways, greens en waterhindernissen zijn zeer afwisselend aangelegd. Het park biedt een prachtig uitzicht over het land der 1000 bergen. Faciliteiten: driving-range, putting-green en chipping-area. De 9-holes baan is met 4 extra afslagplaatsen vergroot. U kunt een interessante en tactisch uitdagende golfronde verwachten. Golfclub Brilon Clubhaus und Sekretariat Am Hölsterloh 59929 Brilon Tel. +49 (0)2961 53550 Fax: +49 (0)2961 53551

Waldeck am Edersee

Bij deze Golfplatz Waldeck hebben ze twee „courses“, de Waldeckcourse en de Ederseecourse. Waldecker Golf Verwaltungs GmbH Domänenweg 12 34513 Waldeck Tel: 05623 / 99 89-0 Fax: 05623 / 99 89-15

Ook als wandelaar kunt u hier alle kanten uit; vanuit de voordeur van de vakantiehuizen van Blokhuis Winterberg staat u met enkele stappen middenin de natuur en kunt u eindeloze wandelingen maken!

Rothaarsteig

De bekende "Rothaarsteig" loopt nagenoeg door de achtertuin van onze vakantiehuizen. Deze wandelroute loopt van Brilon naar Dillenburg. Over een lengte van 154 kilometer brengt de zogenoemde "Weg der Sinne" (pad waar de zintuigen geprikkeld worden) u in verrukking door zijn talrijke panorama's, natuurhistorisch, historisch en cultureel interessante bezienswaardigheden. Kortom; voor de fanatieke wandelaar een route die niet mag ontbreken!

Diverse kortere wandelroutes

Kleinbahnwanderweg

Recht achter vakantiewoning Tulp van Blokhuis Winterberg loopt de Kleinbahnwanderweg. Vroeger liep hier een spoorlijntje (de Kleinbahn). Om van Deifeld in het 300 meter hoger gelegen Küstelberg te komen, maakte de spoorbaan ter hoogte van Wissinghausen een soort haarspeldbocht, waarbij de trein een stukje achteruit reed tussen de twee uiterste ‘spitzkehren’. (het adres van ons huis Tulp, Zum Spitzen Land, is ook naar deze Spitzkehren vernoemd). De route is duidelijk gemarkeerd.

Ruhrquelle

Tussen Wissinghausen en Winterberg komt u voorbij de Ruhrquelle (bron van de Ruhr). De bron is een aardig stenen plateau met gedenksteen. Van hieruit zijn enkele kleine bewegwijzerde wandelingen te maken door de bossen en velden. Er is ruime gratis parkeergelegenheid. Bovendien ligt dit gebied aan de Rothaarsteig.

Kahler Asten

De Kahler Asten, aan de andere kant van Winterberg, is de hoogste berg van het Sauerland. Op de kale met heide begroeide top, zijn diverse korte wandelingen te maken met fenomenale uitzichten over het Sauerland. Deze wandelingen zijn ook bij sneeuw geschikt voor de kinderwagen, want ze worden geprepareerd. Bij de Kahler Asten bevindt zich een uitkijktoren en een restaurant met gezellig buitenterras. Parkeren is betaald.

Schlossberg

Ook op de Schlossberg in Küstelberg is het mooi wandelen, de berg is nagenoeg geheel begroeid met beukenbos en vooral in de herfst prachtig. U kunt een route rondom de Schlossberg kiezen of een kortere – maar steilere- route die over de top gaat.

Wandelen vanuit Winterberg, Küstelberg en Willingen

Ook vanuit Winterberg, Küstelberg en Willingen en alle dorpjes daar tussenin zijn vele mooie wandelroutes. Zo beschikt Willingen over ruim 300 kilometer aan wandelpaden. Eén daarvan is de 64 km lange Uplandsteig, een pittige route, die op een heel natuurlijke manier aangelegd is en om de gemeente Willingen (Upland) gaat. Vanuit Winterberg kunt u de pelgrimsweg "Heidenstrasse", de Winterbergse hoogtewandeling met start en finish bij de" Kahler Asten" met zijn beroemde weerstation ( hoogteverschil 2.200 meter) wandelen.

Wandelen bij de Edersee

Iets zuidelijk van Korbach ligt de Edersee, met het Nationalpark Kellerwald-Edersee. U kunt daar het Aquapark of het Wildtierpark bezoeken, maar ook een wandeling maken over de stuwdam. Sperrmauer, een gigantische dam van 47 meter hoog, welke gebouwd is tussen 1908 en 1914 in de tijd van Kaiser Wilhelm II. Vanuit het kasteel Burg Waldeck dat hoog op een berg ligt, 200 meter boven de stuwdam, heeft u een prachtig uitzicht over de dam, het meer en de omgeving.

Uiteraard zijn alle wandeltochten ook door Nordic Walkers te doen.

In onze vakantiehuizen zijn wandelkaarten beschikbaar voor leuke wandelingen in de buurt.

Fietsen in het glooiende landschap van het Sauerland is een belevenis voor iedere fietser. Zowel wielrenner, toerfietser, mountianbiker als e-biker ervaart deze Duitse streek op zijn eigen manier.

Fietsen vanuit vakantiehuis Blokhuis Winterberg

Vakantiehuis Blokhuis Winterberg is ideaal als uitvalbasis voor uw fietsvakantie in het Sauerland. Fietsen in het Sauerland staat voor relaxte fietspaden langs rivieren en routes over voormalige spoorwegtracés zonde ral te grote stijgingspercentages. Maar ook voor fietsen en mountainbiken over heuvels met pittige klimmetjes en heerlijke afdalingen.

Afwisselende fietstochten

Mogelijkheden voor afwisselende fietstochten van een hele of een halve dag zijn er genoeg in het Sauerland. Zo zijn er fietsroutes voor e-bikes die zijn afgestemd op de capaciteit van de accu en de bestaande infrastructuur om de accu's weer op te laden. Op ongeveer 20 locaties in het Sauerland worden fietsroutes aangeboden, waarbij de verhuurmogelijkheden en oplaatstations voor de e-bikes op een nuttige manier zijn ondergebracht in het routenetwerk. Ook een haal- en brengservice voor fietsers behoort daartoe. Alle routes zijn als GPS-track te fietsen.

Bike-arena Sauerland

In de zogeheten 'bike-arena' van het Sauerland zijn 70 tochten met een lengte van in totaal 5000 kilometer uitgezet. Via de website van Bike-arena Sauerland is alle informatie te downloaden, zoals GPS-tracks, roadbooks en routekaarten.

SauerlandRadring

Naast de bike-arena is er ook een SauerlandRadring. Die voert over 84 kilometer door de gezellige plaatjes Finnentrop. Lennestadt, Schmallenberg en Eslohe. Deze gezinsvriendelijke fietsroute biedt zowel een prachtig natuurlandschap als ook cultuur in de stadjes met hun mooie vakwerkhuizen. De SauerlandRadring is voor het grootste deel aangelegd op voormalige spoorbanen en kent dus niet al te veel stijgingen. Musea, zwemfaciliteiten en andere attracties maken een feest van elke tussenstop op deze route.

RuhrtalRadweg

De bekendste fietsroute is natuurlijk de RuhrtalRadweg. Deze volgt de Ruhr vanaf de bron tussen Winterberg en Küstelberg (op ongeveer 5 kilometer van ons huis) naar de 230 kilometer verderop gelegen monding in de Rijn bij Duisburg. Tijdens deze fietstocht die grotendeels over vrijliggende fietspaden gaat, komt u door mooie dorpjes, historische binnensteden, interessante musea en imposante industriële monumenten. De Algemene Duitse Wielrijders Club heeft de RuhrtalRAdring in 2010 bekroond met vier sterren.

In onze vakantiehuizen zijn fietskaarten beschikbaar voor leuke routes in de buurt.

Op 25 km of een klein half uurtje rijden vanaf onze vakantiehuizen ligt de Diemelsee, een heerlijk meer om 's zomers te zwemmen of te varen. Maar veel dichterbij zijn de zwembaden in Winterberg, Medebach of Willingen.

De Edersee is ook een prachtig meer om te zwemmen en te wandelen, echter dit ligt iets verder van de vakantiewoningen verwijderd, namelijk op ruim 30 km. 

Zwemparadijzen

Verder kan er heerlijk gezwommen worden in de zwembaden en zwemparadijzen in o.a. Winterberg, Medebach. Bekijk alle informatie over deze zwembaden of voor informatie over het zwembad in Willingen

De heuvels van het Sauerland lenen zich bij uitstek voor heerlijke buitenritten te paard.
Er zijn in de omgeving van de vakantiehuizen van Blokhuis Winterberg diverse mogelijkheden om paard te rijden of om mee te rijden op de huifkar.

Winterberg

Reit- und Fahrverein Winterberg
Mobil: 0151 -55551112

Willingen

Pferdehof Wilke-Mühle
Heiner und Svenja Wilke
Mühlenweg 9
34508 Willingen (Upland) – Usseln
https://www.wilke-muehle.de/

Bestwig

Manege Berger
Bastenstrasse
59909 Bestwig-Berlar
www.reitschule-berger.de

Brilon

Familie Witthaut
Raumbergweg 1
59929 Brilon
Tel. 0049 – 029 61 - 21 87

Hans-Joachim Brandenburg
Möhneburg 10
59929 Brilon
Tel. 0049 -029 61 - 5 45 25

Frankenau (nabij de Edersee en het Nationalpark)

Manege Kellerwald
Deze manege biedt huifkartochten in het Nationalpark en paardrijlessen aan voor groot en klein.

Foto's

Zum Spitzen Land 9
59964 Medebach-Wissinghausen

Zu Den Erlen 5a,
59964 Medebach-Wissinghausen

Sauerland
Duitsland

Facebook

© 2022 Blokhuis Winterberg. Alle rechten voorbehouden.

Website gerealiseerd door Petriana.nl

Opslaan
Cookies gebruikersvoorkeuren
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Als u het gebruik van cookies weigert, werkt deze website mogelijk niet zoals verwacht.
Accepteer alles
Weiger alles
Lees meer
Analytics
Tools die worden gebruikt om de gegevens te analyseren om de effectiviteit van een website te meten en om te begrijpen hoe deze werkt.
Google Analytics
Accepteren
Niet accepteren